MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN: “BARZANİ TOKAT YEDİKÇE SES SEROK AHMET’TEN GELİYOR”

11 Haziran 2018 10:19 Ahmet Deniz AĞCA
Okunma
1298
MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN: “BARZANİ TOKAT YEDİKÇE SES SEROK AHMETTEN GELİYOR”

MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN: “BARZANİ TOKAT YEDİKÇE SES SEROK AHMET’TEN GELİYOR”

Bu arada, MHP Genel Sekreteri Sayın İsmet Büyükataman iseyaptığı yazılı açıklamada Davutoğlu’na sert ifadelerle yüklendi.

“Davutoğlu stratejik derinlik altında zekâyı, milli menfaati, öngörüyü derinlere gömmüş, yok etmiştir.” diyen Büyükataman şu ifadeleri kullandı:

“Sabık Başbakan Kerkük için diyor ki; 'Etnik grupların eşit temsili ile (%33 Türkmen, %33 Kürt ve %33 Arap) oluşacak bir Meclis temelinde özel bir statüye geçme fikri kabul edilmişti.’ Kerkük’te % 33 Kürt mü var ki bu oranda temsil edilsin? Barzani tokat yedikçe ses Serok Ahmet’ten geliyor.Barzani’nin şamarlanması seni neden bu kadar alakadar ediyor?

 Davutoğlu sözde stratejik derinlikli planlar yaparken Kürt grupların Kerkük’ü zorla elegeçirdiği sistemli çabalar herkesin malumudur. Tapu daireleri talan edilmiş,tarihî Türk mezarları parçalanmış, Türkmen ahali zulümlerle yıldırılmaya çalışırken Kürt bölgelerinden özellikle sabıkalı olanlar seçilerek Kerkük’e yerleştirilmiş, Türkmenler ancak dillerinden, kültürlerinden hatta evlatlarının canlarından feragat etme şartlarıyla Kerkük’te kalabilme hakkına sahip olmuşlardı. Irak merkezî hükûmetiyle anlaşmazlık kisvesi altında Kerkük bir zulüm ve ateş yurduna çevrilmişti. Davutoğlu bunlara en ufak ses çıkarmadığı gibi Barzani ile gurur duymuştu.”

“DAVUTOĞLU İLLETİNDEN KURTULMAMIZA RAĞMEN…”

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, açıklamasını şöylesürdürdü:

“Davutoğlu’nun öngörüsüzlüğü Türkiye’yi Orta Doğu’da bataklığa saplamıştır. Davutoğlu illetinden kurtulmamıza rağmen hâlâ onun verdiği zararı milletçe telafi etmeye uğraşıyoruz.

29 Ekim 2014 tarihinde, Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 91.yılında, bu coğrafyada Selçukluların, Osmanlıların mirasını devralarak, ateş çemberinin içerisinden çıkılarak kurulmuş olan Türk devleti en acı en kara günlerinden birisini yaşamıştı. Ülkemizin bir kısmını bizden kopartmaya, milletimizi ayrıştırmaya yeminli çapulcular; bölücü kardeşlerinin büyük karşılama törenleri ve sevgi gösterileri eşliğinde topraklarımızdan geçmişti.

Ülkemize ve milletimize düşmanlıklarını her fırsatta dile getiren ve gösteren peşmerge bozuntuları âdeta Cumhuriyet’le hesaplaşır gibi tam da 29 Ekim'de Yunan askerlerinin İzmir’e çıkışını andıran bir gösteri ileTürk topraklarından geçmiş, İzmir’de işgal ordularını nümayişlerle, sevgi gösterileriyle karşılayan hainlere nispet edercesine aşağılık bir şov ile karşılanmışlardı. Uçakla Türkiye'ye gelen peşmergelerin Arap Pınarı’na (Ayn el-Arap) geçmesi Davutoğlu’nun herzesi değil miydi?

15 Temmuz 2016 tarihi öncesinde Türk devlet aklı ihaneti fark etti ki Davutoğlu o gün çok şükür Başbakanlık koltuğunda değildi. Şayet ogün Davutoğlu o koltukta olmuş olsaydı bugün Türkiye acaba hangi felaketlere sürüklenecekti?

 

Utanmadan MİT tırları ile ilgili partimizi suçlayan Davutoğlu, bu konuda bizi suçlayacağına bir sorunu varsa bunu partisinden gizlice ziyarete gittiği Amerika’nın Pensilvanya eyaletindeki papaza sormalıdır. Zira FETÖ dilini en iyi Davutoğlu bilmektedir.”

“TÜRKİYE SENİN SOHBET VERDİĞİN FETÖ EVLERİ DEĞİLDİR”

Açıklamasında “Kerkük’e gitmişmiş de ona Türklük sorulmazmış. Kerkük’e gitmekle Türkçü olunsa idi, Mekke’de uçan kargalar her yıl hacı olurdu.” diyen Büyükataman şunları da kaydetti:

“Kerkük Türkmenlerinin lideri ve Türkmen kardeşlerimiz Türk Dünyasının Bilge Lideri Sayın Genel Başkan’ımıza her fırsatta teşekkürlerini iletiyorlar. Türklük bir duygu meselesidir, sana nakledilse bile eminiz ki bünyen kabul etmeyecektir.

Partimizin baraj tehdidinden bahseden Davutoğlu, MHP 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim.’ anlayışını şiar edinmiş bir harekettir.Milliyetçi Hareketin her mensubu bu ülkeyi karşılıksız sevmiştir. Söz konusuvatan olduğunda Ülkücülerin neleri göze alabileceğini tahayyül dahi etmeni beklemiyoruz.

Eminiz ki Davutoğlu’na kendi partisi de bu konuda bir ikazda bulunacaktır. Çünkü partisi adına da bu şahsın politikaları kara bir dönem olarak anılmaktadır ki hepsinden vazgeçilmiştir.

Son olarak Davutoğlu Türkiye senin sohbet verdiğin FETÖ evleri değildir, senin fikrine ihtiyacı olmadığını da fiilî olarak sana söylemiştir. Kerkük için 10 maddelik teklif sunan Davutoğlu'na tek maddelik bir teklif sunuyoruz: Sus!”

MHP İstanbul İl Başkanı Bülent Karataş da sosyal medya hesabından Davutoğlu’nun fotoğrafını paylaşarak “Ar damarın patlamış utanmaz adam!” ifadesini kullandı.