YÖNTER: İP-HDP-PKK İLİŞKİSİ BELGELİ ŞEKİLDE TESPİT EDİLMİŞTİR

08 Haziran 2020 17:05
Okunma
2661
YÖNTER: İP-HDP-PKK İLİŞKİSİ BELGELİ ŞEKİLDE TESPİT EDİLMİŞTİR

YÖNTER: İP-HDP-PKK İLİŞKİSİ BELGELİ ŞEKİLDETESPİT EDİLMİŞTİR

 

MilliyetçiHareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, İYİ PartiGenel Başkanı'na sert tepki göstererek, "Meral Akşener, maskeniz düştü,bak HDP (PKK) ne diyor? İP-HDP-PKK ilişkisi belgeli şekilde tevsik edilmiştir.”mesajını paylaştı.

HDP'liSırrı Süreyya Önder'in, "2019 Yerel Seçim kampanyasında kendilerine aracıgönderen İYİ Partililere fikir verdiklerine" dair açıklaması yeni birtartışma başlattı.  

Akşener,bir televizyon kanalında katıldığı yayında, "İYİ Parti HDP’yi nereyekonumlandırıyor?” sorusuna karşılık, "PKK, terör örgütünün yanınakonumlandırıyor. Hep bunu söyledik." demişti.

Bununüzerine HDP’li Önder, şu açıklamada bulundu:

"Bizearacı gönderen, 'Şurada kiminle çalışalım? Nasıl yapalım?' diye fikrimizi merakeden bir siyasal parti, bugün bize koordinat biçemez. İYİ Partiyi kastediyorum,'Bizim nazarımızda şuradadır.' diyemez. Bu saygısızlığı bugün yapabiliyorlarsao gün bizim bu ilkesel şeyi dayatmış olmamamızdandır. Biz o gün böyle yapmaklabugün böylesi değerlendirmelerin muhatabı oluyoruz. Dışarıda olsaydım ben departimin işaret ettiği doğrultuda tutumumu ortaya koyardım. Ama etkimolabildiğince bunu açık ve şeffaf ve ilkeler etrafında yaptırtmayazorlardım."

Akşenerise söz konusu bu iddiayı yalanlamakla yetindi. Önder'in bu sözleri üzerineaçıklama yapan Akşener, "Ne benim ne arkadaşlarımın, HDP'ye 'Biz nerede neyapalım?' diye bir soru sormuşluğumuz, gayriresmî, resmî kesinlikle yoktur.İsnat eden bunu ispat etmekle görevlidir." diye konuştu.

İYİParti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu da Önder ve MHP'ye şu karşılığı verdi:

"Siyaseter meydanıdır, film seti değildir. Evlatlarımız birer birer şehit olurken;partimizde, evlatlarımızın katillerine katil diyemeyen HDP’ye fikrini, zikrinisorabilecek bir tane alçak yoktur. Biz, alçaklarla siyaset yapmıyoruz. Varsagereğini yaparız."